Onsverhaal_RootFoods

Root Foods is gelegen in het Flexiforum in Kerkrade. De locatie biedt onderdak aan verschillende organisaties. Root Foods is de centrale verbinding & ontmoetingsplek binnen deze locatie.

Root Foods is door en voor ‘’Rooter-jongeren’’ bedacht en heeft als doel; een leerweg naar de arbeidsmarkt te verwezenlijken. Middels scholing, coaching en activering wil Root Foods deze leerweg creëren en jongeren laten groeien om zo voldoende veerkracht op te bouwen en voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

De focus is gericht op het ontwikkelen en benutten van de talenten van Rooters.

Root Foods doet dit in samenwerking met Plinthos en De Wijnberg, zij bieden de ondersteuning en begeleiding aan Rooters die het (nu nog) nodig hebben.

Wij faciliteren een integrale, veilige en stimulerende werkomgeving, waarin Rooters zich kunnen ontwikkelen, competenties en vaardigheden leren ter voorbereiding op een betaalde baan.

Daarnaast is Root Foods een commerciële horecagelegenheid, en wij herinvesteren onze winst in het creëren van reguliere werkplekken en certificering voor gemotiveerde Rooters.

RootFoods_brood_carpaccio
RootFoods_overons

Onze passie voor duurzaamheid en gezond eten is prominent aanwezig in ons menu. Root Foods werkt vooral met ambachtelijke producten. De lekkerste gerechten worden met veel aandacht en liefde bereidt in onze open keuken. Heerlijke smaakcombinaties en verse ingrediënten zorgen voor een unieke beleving bij Root Foods.

Tijdlijn_RootFoods

Opening
Een mijlpaal voor Root Foods! Onze deuren zijn geopend voor gasten. Met veel trots en passie zijn wij van start gegaan om Root Foods op de kaart te zetten. 

Nieuwe menukaart
We introduceren een nieuwe menukaart, aangepast op het seizoen en wensen van onze gasten. We besluiten 1 á 2 keer per jaar om de menukaart aan te passen. 

Take away bar
We bieden een snelle en gemakkelijke optie voor iedereen die onderweg is, zonder concessies te doen aan de smaak en kwaliteit waar Root Foods bekend om staat.

End of the Month Diner
Met veel enthousiasme beginnen we aan onze “End of the Month Diner” avonden bij Root Foods. We introduceren maandelijks een thema-avond met een uitgebreid gangendiner. Gasten kunnen genieten van een culinaire reis met verrassende gerechten passend bij het thema.

Rooters team
Samen met het team van Rooters staan wij klaar om u een onvergetelijke lunch te serveren.