Onsverhaal_RootFoods

Root Foods is een hippe koffie, – en lunchbar gelegen in het Flexiforum in Kerkrade. Te midden van diverse organisaties vormt Root Foods de centrale ontmoetingsplek waar mensen samenkomen om te genieten, te verbinden en te ontdekken. 

Root Foods is door en voor ‘’Rooter-jongeren’’ bedacht en heeft als doel; een leerweg naar de arbeidsmarkt te verwezenlijken en een duurzaam arbeidsperspectief bieden. Middels scholing, coaching en activering wil Root Foods deze leerweg creëren en jongeren laten groeien om zo voldoende veerkracht op te bouwen en voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Onze focus is gericht op het ontdekken, ontwikkelen en benutten van de talenten van Rooters. Wij faciliteren een integrale, veilige en stimulerende werkomgeving, waarin Rooters zich mogen ontwikkelen. Wij bieden diverse maatwerktrajecten aan ter voorbereiding op een betaalde baan.

Root Foods doet dit in samenwerking met Plinthos (Mutsaersstichting) en De Wijnberg, zij bieden de ondersteuning en begeleiding aan Rooters die het (nu nog) nodig hebben.

Daarnaast is Root Foods een commerciële horecagelegenheid, en herinvesteren wij onze winst in het creëren van reguliere werkplekken en certificering voor gemotiveerde Rooters.

Meer weten? Vraag een van onze medewerkers naar meer informatie en de mogelijkheden. 

RootFoods_brood_carpaccio
RootFoods_overons

Onze passie voor duurzaamheid en gezond eten is prominent aanwezig in ons menu. Root Foods werkt vooral met ambachtelijke producten. De lekkerste gerechten worden met veel aandacht en liefde bereidt in onze open keuken. Heerlijke smaakcombinaties en verse ingrediënten zorgen voor een unieke beleving bij Root Foods.

Tijdlijn_RootFoods

Opening
Een mijlpaal voor Root Foods! Onze deuren zijn geopend voor gasten. Met veel trots en passie zijn wij van start gegaan om Root Foods op de kaart te zetten. 

Nieuwe menukaart
We introduceren een nieuwe menukaart, aangepast op het seizoen en wensen van onze gasten. We besluiten 1 á 2 keer per jaar om de menukaart aan te passen. 

Take away bar
We bieden een snelle en gemakkelijke optie voor iedereen die onderweg is, zonder concessies te doen aan de smaak en kwaliteit waar Root Foods bekend om staat.

End of the Month Diner
Met veel enthousiasme beginnen we aan onze “End of the Month Diner” avonden bij Root Foods. We introduceren maandelijks een thema-avond met een uitgebreid gangendiner. Gasten kunnen genieten van een culinaire reis met verrassende gerechten passend bij het thema.

Online bestelsysteem
Vanaf dit moment is het ook mogelijk om bestellingen online te plaatsen.

Rooters team
Samen met het team van Rooters staan wij klaar om u een onvergetelijke lunch te serveren.